Arkistoitu artikkeli

<< Takaisin

Tikkanen Racing Oy:lle uusi Trakker

Iveco 85 tonnin nosturilla

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 08.04.2009

ATK Tikkanen Racing Oy otti 8. huhtikuuta vastaan Iveco Trakker 410 -kuorma-auton, joka on varustettu Suomen Kuljetuslaite Oy:n asentamalla PM85-kappaletavaranosturilla. Auto on samalla ensimmäinen 85 tonnin nosturilla varustettu Iveco-kuorma-auto Suomessa. Luovutettu Iveco tulee pääasiallisesti toimimaan nosto- ja asennustöissä rakennustyömailla.

Iveco Trakkerin 8x4-alusta soveltuu mainiosti isonkin nosturin alustaksi; Trakkerin kahdesta runkovaihtoehdosta autoon on luonnollisesti valittu vahvempi vaihtoehto nosturikäyttöä ajatellen. Autossa on 410-hevosvoimainen Ivecon 13-litrainen Euro 4 -moottori, joka tarjoaa suurimman 1 900 Nm:n väännön kierrosluvulla 1 000-1 515 r/min. Alustan kokonaismassa on 31 600 kiloa ja suurin tekninen sallittu kokonaismassa 40 000 kiloa.

Suomen Kuljetuslaite Oy:n asentama 85 tonnin PM85026SP-nosturi on varustettu J1204.20-jibillä, jonka avulla ulottuvuus on jopa 26,3 metriä. Perusnosturilla päästään noin 16 metrin ulottuvuuteen. Nostokapasiteettia nosturissa on 68,3 tonnimetriä (netto). Nosturissa on kuusi hydraulista jatketta ja jibissä neljä. Sen varustukseen kuuluvat Danfoss PVG32 -venttiililohko sekä Scanrecon radio-ohjaus, jolla voidaan ohjata myös auton kaikkia kuutta tukijalkaa.

Suomen Kuljetuslaitteen valmistamassa lavarakenteessa runko on vahvistettu koko matkalta edestä taakse. Nosturin alustaan sijoittamisen vuoksi nosturiasennus on tehty keskieurooppalaiseen tapaan "väärinpäin": tukijalat ovat nosturin takapuolella verrattuna tavanomaiseen suomalaiseen asennustapaan.

Tikkanen Racing Oy on tuusulalainen vuonna 1998 perustettu kuljetusliike, joka palvelee erityisesti rakennusteollisuutta kuljetus- ja nostopalveluillaan. Auto- ja perävaunukalustoa yrityksellä on noin 20, joista nosturiautoja on yli puolet.(C) Auto, tekniikka ja kuljetus